parallax background

Aarnold 471 Elite Sport

Aarnold 471 Elite Sport

Ras: Fries

Afstamming: Wikke 404 Sport x Jacob 302 Sport

Stokmaat: 1.73 meter

Geboren: 2008

Zeer laag verwantschapspercentage.

Goedgekeurd op afstammelingen en een bovengemiddeld sterpercentage Vrij van Jasper 366, Leffert 306 en Feitse 293 bloed waardoor hij zeer interessant is in de fokkerij en op vele merries past.

Aarnold is een sterk gebouwde hengst, met veel formaat, een lang voorbeen en is zeer opwaarts. Hij heeft veel behang en is diepzwart van kleur.

Aarnold komt uit een zeer sterke predicaatrijke moederlijn (stam 135), zijn moeder is ster, daarna volgen twee ster pref. merries en een model pref. merrie.

Aarnold heeft een laag verwantschapspercentage: 16.9%, wat zeer interessant is. Dit komt mede door de onverwante Jakob 302 in z’n moederlijn. Het streven naar bloedspreiding wordt hiermee nadrukkelijk in de praktijk gebracht. Deze mooie vrije bloedvoering past bij veel merries, Aarnold is vrij van het veel voorkomende bloed van Jasper, Leffert en Feitse.

Aarnold heeft met zeer veel succes het verrichtingsonderzoek doorlopen, hij is dan ook de verrichtingskampioen van 2012. Onder het zadel gaf Aarnold een mooi beeld, hij toonde ruime bewegingen met veel takt en regelmaat. Aarnold heeft zowel als men- en als tuigpaard een goede aanleg getoond. In het tuig toonde hij front en een mooie opwaartse houding. Het voorbeen wordt goed uitgelegd. De hengst beschikt daarbij over een goed aantredend achterbeen, en toonde een goede souplesse. Aarnold wordt met veel succes uitgebracht in de sport, hij is inmiddels Prix st. George met winstpunten en in het bezit van het Elite Sport predicaat. Aarnold word opgeleid voor de Grandprix dressuur.

De nakomelingen van Aarnold zijn sterk gebouwd, hebben formaat en kunnen uitstekend stappen en draven. Zijn percentage 1e en 2e premieveulens ligt ruim boven het gemiddelde. De eerste jaargang van Aarnold maakte een zeer goede indruk in de ABFP testen, ze hebben een hoog gemiddelde behaald met meerdere uitschieters. Waaronder Tymen van ’t Lansink die de topscore behaalde van 89 punten onder het zadel en 90 punten voor de kar.

Het dekgeld voor Aarnold 471 is in 2021 € 600,- excl. Btw.

Dekgeld 2021

600,-excl. btw

Contact