Quarantaine van paarden

Wanneer u uw paard wilt exporteren is er voor sommige landen een quarantaine vereist. Dit kunnen wij voor uw regelen en tijdens deze periode kan uw paard bij ons worden gestald.
 
De duur van de Quarantaine periode, en de eisen van de Quarantaine zijn afhankelijk van het land waar de paarden heen worden geëxporteerd. Tijdens de Quarantaine (Isolatie) periode moeten de paarden afzonderlijk staan van andere paarden die niet tijdens de zelfde vlucht mee gaan. De paarden komen in stallen te staan die vooraf door de NVWA dierenarts worden gecontroleerd en geïnspecteerd.

Vervolgens kan de Quarantaine periode van start gaan. Tijdens deze periode moeten er verschillende onderzoeken worden gedaan, dit afhankelijk van het land waar de paarden heen worden geëxporteerd. Voordat de paarden in Quarantaine gaan worden de paarden gecontroleerd door de NVWA dierenarts. Na afloop van de Quarantaine periode worden de paarden wederom gecontroleerd door een NVWA dierenarts voor dat ze geëxporteerd mogen worden.

Export van paarden

U wilt een paard exporteren naar het buitenland. Heuker bv kan u hiermee helpen. Voordat een paard de Nederlandse grenzen mag passeren, moet voldaan zijn aan bepaalde wettelijke eisen voor de export van dieren. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) houdt toezicht op de naleving van deze regels en is ook de instantie voor het opvragen van het benodigde papierwerk en nadere informatie.

Niet voor alle landen is een quarantaine periode verplicht, desondanks kunt er voor kiezen om uw paard bij ons te stallen. Wij zullen dan alle benodigde papieren voor uw klaarmaken en zorgen dat uw paard perfect wordt afgeleverd op de luchthaven.

Meer weten over export of quarantaine van paarden?

Wilt u meer weten of een afspraak maken neem dan contact op met ons.
Contact